19.5.2022

Koronatilanne on rauhoittunut, ja noudatamme toiminnassamme THL:n ohjeistuksia. 


7.11.2021

Koronaepidemia jatkuu Pirkanmaalla. Haluamme vakuuttaa asiakkaillemme, että terapiatilanteessa pyrimme noudattamaan kansallisia ohjeistuksia mahdollisimman tarkkaan; käytämme maskeja ja huolehdimme käsihygieniasta sekä varusteiden ja välineiden desinfioinnista. 


9.8.2021

Pirkanmaan koronatilanne on jälleen heikentynyt olennaisesti, ja virusta on paljon liikkeellä. Ratsastusterapiatilanteet eivät aina salli ohjeistettua etäisyyden  ottoa, mutta onneksi toimimme usein hyvin tuuletetuissa tiloissa. Henkilökunta käyttää työskennellessään aina maskia, ja samaa suositellaan kaikille asiakkaille, toki yksilölliset mahdollisuudet ja rajoitteet huomioiden. Jatkamme edelleen tarkasti hygieniaohjeistusten noudattamista, ja tallilla on kaikilla asiakkailla mahdollisuus käsien pesuun ja desinfiointiin. Maskeja on myös saatavilla, jos omaa ei ole mukana. Onneksi rokotukset etenevät ja toivottavasti tautitilannekin rauhoittuu. 


24.6.2021

Koronatilanne on rauhoittunut kesän edetessä. Toimimme edelleen tarkkojen ohjeiden mukaisesti, ja jatkamme mm. maskien käyttöä lähikontakteissa. Muut hygieniakäytännöt ovat myös jokapäiväisessä toimissamme vahvasti mukana.  


3.3.2021

Kansalliset ja paikalliset sulkutoimet eivät tässä vaiheessa koske lakisääteisen kuntoutuksen ja muun kuntoutuksen toteuttamista. Kela on ohjeistanut palveluntuottajiaan seuraamaan yleisiä pandemiaohjeita. Terapiatoiminnan mahdollisesta keskeytyksestä informoidaan suoraan asiakkaita.


26.2.2021

Koronapandemia jatkuu Suomessa ja myös Pirkanmaalla tautitapauksia todetaan päivittäin melko runsaasti. 25.2.2021 on hallituksen toimesta asetettu uusia rajoituksia, jotka koskevat myös Pirkanmaan aluetta. Ratsastusterapiatoimintaan näillä rajoituksilla ei vielä tässä vaiheessa ole vaikutusta, mutta tilannetta seurataan. Terapiatilanteissa noudatamme vahvasti THL:n ja STM:n suosituksia; suosittelemme ja toivomme asiakkaidemme käyttävän maskia, huolehtimaan käsihygieniasta ja muistamaan hyvät yskimis- ja niistämiskäytännöt. Käsidesiä on aina tiloissamme saatavilla. Vaikka kaikki olemme jo väsyneitä kuulemaan ohjeita ja muistutuksia ja haluaisimme päästä normaaliin elämään, niin yrittäkäämme vielä jaksaa näiden ohjeiden noudattamista, jotta meillä on mahdollisuus jatkaa tätä terapiatoimintaakin sitten vielä pandemian jälkeen. Muistutuksena vielä, että terapiaan ei saa tulla pienessäkään flunssassa tai mahataudissa, vaan aina tulee käydä testissä, jos näitä oireita on. Erillisenä muistutuksena myös, että KARANTEENIN aikana EI tulla myöskään tallille! 

Viime vuoden pitkä toimintakeskeytys sekä yhden terapiahevosen myynti taloudellisen tilanteen helpottamiseksi aiheuttivat Kangasalan Ratsastusterapialle sekä kiirettä että haastetta toteuttaa kaikki Kelan myöntämät ratsastusterapiajaksot, ja tätä vuosi sitten alkanutta tilannetta puretaan edelleen siten, että ensisijaisesti tällä hetkellä toteutetaan niitä terapiajaksoja, joiden päättyminen ajoittuu kevään ja kesän ajalle. Toki myös muita terapiajaksoja alkaa kevään aikana normaalisti ja toiminta alkaa toivottavasti vakiintua tutulle tasolle kesän myötä. 


17.8.2020

Koronaepidemia on ollut Pirkanmaan alueella kesän aikana rauhallinen, ja poikkeusolot ovat poistuneet. Toiminnassa tulee silti ottaa huomioon koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen ja toiminnan turvallisuus. Painotamme toiminnassamme edelleen THL:n ja STM:n ohjeistuksia. Maskisuositus on annettu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella joukkoliikenteeseen sekä tiiviisiin ryhmätapaamisiin. Tällä hetkellä terapiatilanteessa ei ole maskipakkoa, mutta päivitämme ohjetta tilanteen mukaan. Toivomme kuitenkin, että kaikki asiakkaat ottavat huomioon hyvän käsihygienian, yskimis- ja niistämiskäytännöt ja etäisyyden pitämisen silloin, kun se on mahdollista. SAIRAANA TAI OIREISENA EI TULLA TERAPIAAN, vaikka vain tuntuisi "pieneltä vilustumiselta". Näin vältymme sairauksien levittämiseltä.


18.3.2020

Suomessa vallitsevan koronapandemian aikana terveydenhuollon ammattilaisia on ohjeistettu sekä STM:n että THL:n toimesta noudattamaan erityistä varovaisuutta toiminnassa. Kela on ohjeistanut palveluntuottajiaan pandemian aikana terapioiden toteutuksesta, ja suosittelee lähiterapioiden väliaikaista keskeytystä 31.5.2020 saakka. Edellä mainittujen suositusten perusteella Kangasalan Ratsastusterapia on päättänyt keskeyttää terapiatoiminnan määräajaksi 16.3. - 1.6.2020, tai kunnes toisin päätetään. Terapiatoiminnan jatkamisesta ilmoitetaan tällä sivulla. Kaikki sovitut terapiat pyritään toteuttamaan kuntoutuspäätösten mukaisesti poikkeusolojen rauettua.